Piata Reglementata

Ce trebuie sa stii despre furnizarea gazelor in regim reglementat

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, Romania s-a angajat in fata mai multor institutii europene sa elimine preturile de furnizare reglementate pentru consumatorii casnici si industriali si sa procedeze la alinierea preturilor in concordanta cu celelalte state din Uniunea Europeana. In acest sens Guvernul Romaniei s-a angajat sa initieze acest proces in mai multe etape calendaristice pentru a evita un impact negativ major asupra mediului economic din Romania, dar in special pentru a nu impovara populatia ( consumatorii casnici ) printr-o crestere brusca a preturilor. Astfel Guvernul Romaniei s-a angajat ca pana la data de 30.06.2021 preturile de furnizare a gazelor naturale reglementate sa fie eliminate definitiv.

Beneficiile de care beneficiaza un client aflat in regim reglementat – protectie fata de fluctuatiile de pret, contractul cadru de furnizare este agreat de ANRE si poate fi modificat numai cu acrodul ANRE, pretul de furnizare reglementat este stabilit de ANRE in baza fundamentarilor si analizelor asupra situatiilor prezentate de furnizor.


Cum devii client de furnizare gaze naturale in regim reglementat ?

Daca vrei sa devii client de furnizare gaze naturale in regim reglementat, poti consulta in pagina Tarife Reglementate, sau pe site ul ANRE, ( Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie ) in functie de categoria de consum in care te incadrezi, preturile de furnnizare in regim reglementat cu toate serviciile de transport si distributie incluse. Preturile sunt fara TVA si fara Acciza.


Preturi furnizare reglementate pentru Otto Gaz

Preturile de furnizare reglementate au fost stabilite prin Ordinul ANRE nr. 11/2018 valabil incepand cu data de 01.04.2018

Categoria de consumatori Tarif fără TVA (LEI/MWh)
B.1 – consum anual până la 23.25 MWh 112 67 RON
B.2 – consum anual între 23.26 MWh şi 116.28 MWh 112 40 RON
B.3 – consum anual între 116.29 MWh şi 1162.78 MWh 111 37 RON
B.4 – consum anual între 1162.79 MWh şi 11627.78 MWh 0.00

Preturile sunt exprimate in Ron fara TVA.

Pot beneficia de avantajele furnizarii de gaze naturale in regim reglementat numai consumatorii casnici.


Pentru a beneficia ca persoana fizica de avantajele in plus oferite de pachetele noastre acceseaza :

Oferta Tip client Casnic  piata libera